Kaymaklı Dondurma

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Malzemeler
1 Lt süt,
1 paket salep(10 gr),
1 kahve kaşığı patates nişastası,
1.5 su bardağı şeker,
2-3 parça damla sakızı...










YAPILIŞI :
Bakır bir tencereye salep, nişasta, şeker, dövülmüş sakız konur.Yavaş yavaş süt katarak karıştıra karıştıra pişirilir.
Ara sıra karıştırarak soğutulur ve birkaç dakika çarpılır.
Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta ara sıra karıştırarak dondurulur.(Buz dolabına en soğukta çalıştırmak lazımdır.)


MALZEMELER
3bardak süt, 1bardak şeker, 1tatlı kaşığı salep

HAZIRLANIŞI
Bir tencere içine şekeri koyun, saleple karıştırın. Karıştıra karıştıra sütü ekleyin. Kaynayana kadar da karıştırmaya devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve soğuyunca buzluğa kaldırın. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder